Konferencija evropskih rabina u Beogradu

Izvor: Studio B, 20.Apr.2013, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija evropskih rabina u Beogradu

U Beogradu u nedelju 21. aprila počinje Konferencija evropskih rabina, na kojoj će učestvovati više od 30 rabina iz Evrope.

Do 23. aprila rabini iz Izraela, Rusije, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Belgije, Hrvatske, Crne Gore, Austrije, Italije, Poljske, Ukrajine, Švajcarske, Nemačke i drugih evropskih zemalja razgovaraće sa držvanim zvaničnicima i privrednicima, a imaće priliku da upoznju i tradiciju i kulturu Beograda,saopštila je Turistička organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograda, jedan od organizatora skupa.

Konferenciju organizuje CER (Conference of European Rabbisâ Standing Committee), Turistička organizacija Beograda, Jevrejska zajednica u Srbiji, uz podršku Ministarstva inostranih poslova, i ambasade Srbije u Izraelu i Privredne komore Beograda.

Konferencija evropskih rabina okuplja više od 700 verskih lidera svih jevrejskih zajednica u Evropi. Osnovana je 1956. godine na inicijativu britanskog glavnog rabina Izraela Brodija, a prva konferencija održana je 1957. godine u Amsterdamu.

Predsednik Tomislav Nikolić sastaće se sa delegacijom stalnog komiteta Konferencije evropskih rabina u ponedeljak, 22. aprila. Istog dana biće organizovan prijem u Skupštini grada Beograda.

U Privrednoj komori Beograda u utorak će predstavnicima ugostiteljstva i hotelijerstva biti predstavljeni košer standardi u proizvodnji i pripremi hrane, kao i zahtevi i navike izraelskih turista. Beograd je prošle godine posetilo 10 odsto više gostiju u odnosu na 2011. godinu, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.