Konašenkov: Uništeni skoro svi ukrajinski borbeni avioni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2022, 19:57

Konašenkov: Uništeni skoro svi ukrajinski borbeni avioni

Oružane snage Rusije su u toku specijalne vojne operacije uništile skoro sve borbeno gotove avione kijevskog režima, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

"Lovci i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su u vazduhu još tri ukrajinska lovca Su-27 i tri bespilotne letelice. Juče i danas je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izgubilo ukupno 11 borbenih aviona i dva helikoptera", naveo je general-major i dodao da je gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sva borbeno gotova avijacija kijevskog režima uništena, preneo je Sputnjik.

Rusko visokoprecizno oružje dugog dometa onesposobljava naoružanje i vojnu tehniku Ukrajine, naglasio je Konašenkov.

Kako je kazao, visokoprecizno oružje ruske vojske onesposobilo je aerodrom ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u gradu Vinica.

"Oružane snage će visokopreciznim oružjem gađati ukrajinska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa", naglasio je on.

S tim u vezi, napomenuo je da Rusija unapred upozorava na planirane napade na takve objekte, kako bi zaposleni u ukrajinskim preduzećima izbegli pretnju po život.

Zemlja koja ponudi aerodrome Ukrajini ulazi u sukob

Svaka zemlja koja ponudi svoje aerodrome Ukrajini za napade na Rusiju može smatrati da je ušla u sukob, rekao je danas Konašenkov.

Korišćenje mreže aerodroma drugih zemalja kao baze za ukrajinske vojne avione i njihova kasnija upotreba protiv ruskih oružanih snaga može se smatrati umešanošću ovih država u oružani sukob, rekao Konašenkov, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Moskva tvrdi da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje

Dokumenti, koje je ruska strana dobila od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u Ukrajini u neposrednoj blizini Rusije, izjavio je Konašenkov.

"Dobijeni dokumenti potvrđuju da je razvoj komponenti biološkog oružja vršen u ukrajinskim biološkim laboratorijama, u neposrednoj blizini ruske teritorije", rekao je Konašenkov, a preneo "Sputnjik".

Prema njegovim rečima, Kijev je hitno zataškao tragove vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini i koje finansira Pentagon.

Kako je objasnio, Ministarstvo odbrane Rusije će predstaviti analizu dokumenata o programu stvaranja komponenti za biološko oružje u Ukrajini.

"Ubrzo ćemo predstaviti rezultate analize dobijenih dokumenata. Deo njih su, pre svega, sugestija Ministarstva zdravlja Ukrajine o uništavanju patogena i akti uništavanja u poltavskoj i harkovskoj biolaboratoriji", dodao je Konašenkov.

Na dan početka vojne operacije Rusije u Ukrajini su uspešno uništeni posebno opasni patogeni koji izazivaju kugu, koleru i druge smrtonosne bolesti, rekao je predstavnik ruskog vojnog resora.

"Dokumente sada analiziraju ruski vojni stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu", dodao je Konašenkov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.