Koliko god komplikovana ukrajinska kriza bila, ona mora da se završi pregovorima — Ćin Gang

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2023, 04:09

Koliko god komplikovana ukrajinska kriza bila, ona mora da se završi pregovorima — Ćin Gang

  Bez obzira na to koliko je komplikovan konflikt u Ukrajini, on mora biti rešen za pregovaračkim stolom, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Ćin Gang tokom sastanka sa ministrima spoljnih poslova zemalja Centralne Azije u Si Anu na severozapadu Kine.
„Koliko god kriza bila komplikovana, ona se mora rešiti pregovorima; bez obzira koliko komplikovan konflikt može biti, mora se rešiti samo politikom“, rekao je Ćin Gang, navodi se na sajtu kineskog ministarstva spoljnih poslova. On je dodao da su „značajna istorijska pozadina i složeni stvarni razlozi doveli do toga da se ukrajinska kriza razvije do sadašnje faze“. Kina i zemlje Centralne Azije imaju slične stavove i stavove o ukrajinskoj krizi“, primetio je Ćin Gang. On je dodao da je Peking spreman da sarađuje sa međunarodnom zajednicom, uključujući i centralnoazijske države, kako bi se postigao „zajednički imenitelj“ za rešavanje sukoba u Ukrajini. Ćin Gang je 26-27. aprila učestvovao na 4. sastanku ministara spoljnih poslova Kine i pet centralnoazijskih država (Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan). Kako je saopštilo kinesko ministarstvo spoljnih poslova, najviši diplomati razmenili su mišljenja o hitnim međunarodnim i regionalnim pitanjima. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.