Koga je to doveo Gvardiola?

Izvor: Mondo, 04.Jul.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga je to doveo Gvardiola?

Mančester siti angažovao je treće pojačanje u letnjem prelaznom roku - tinejdžera iz Ukrajine

Foto: Guliver/Alex Grimm/Getty Images

Mladi ukrajinski fudbaler Oleksandar Zinčenko postao je novi igrač Mančester sitija.

On je potpisao ugovor sa "građanima" i postao treće pojačanje u letnjem prelaznom roku koje je angažovao novi trener Pep Gvardiola.

Manchester City are pleased >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to announce the transfer of Ukrainian midfielder Oleksandr Zinchenko from FC Ufa. pic.twitter.com/9r2T0a0a0w

— Manchester City (@ManCity) July 4, 2016

Devetnaestogodišnji Zinčenko stigao je iz ruske ekipe Ufa, za koju je nastupao od marta prošle godine. U tom timu, u kojem je zabeležio 26 nastupa i postigao tri gola, skrenuo je pažnju selektora, pa je u oktobru debitovao za seniorsku reprezentaciju. Ne prijateljskoj utakmici protiv Rumunije u maju postao je i najmađi strelac u istoriji reprezentacije Ukrajine oborivši rekord legendarnog Andreja Ševčenka.

Mladi Ukrajinac nastupao je za nacionalni tim i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde je upisao tri nastupa.

Pre dolaska u ekipu Ufa igrao je za Šahtjor iz Donjecka, gde je prošao i mlađe kategorije.

Pre Zinčenka Gvardiola je u Siti ovog leta doveo Nolita iz Selte i Ilkaja Gundogana iz Dortmunda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.