Ključni lideri potvrdili posvećenost primiriju u Ukrajini

Izvor: RTS, 30.Dec.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključni lideri potvrdili posvećenost primiriju u Ukrajini

Lideri Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine potvrdili su u telefonskom razgovoru posvećenost prekidu vatre i povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine, saopštila je Jelisejska palata.
Fransoa Oland, Angela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Merkel, Vladimir Putin i Petro Porošenko su tokom skoro dvočasovnog razgovora pomenuli i pripremu lokalnih izbora na istoku Ukrajine koji su predviđeni početkom naredne godine.
Lideri, koji su poslednji put razgovarali na sastanku 2. oktobra u Parizu, istakli su značaj primene svih odredbi mirovnog sporazuma iz Minska tokom 2016. godine.
Oni su se dogovorili da naredni sastanak šefova diplomatija četiri države bude održan u februaru.
Gotovo 9.000 ljudi stradalo od početka konflikta u aprilu 2014. između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lideri potvrdili posvećenost primiriju u Ukrajini

Izvor: B92, 30.Dec.2015

Lideri Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine potvrdili su u telefonskom razgovoru posvećenost prekidu vatre i povlačenju teškog naoružanja iz istočne Ukrajine...Fransoa Oland, Angela Merkel, Vladimir Putin i Petro Porošenko su tokom skoro dvočasovnog razgovora pomenuli i pripremu lokalnih izbora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.