Kličko traži pare za zid koji će ga ograditi od Rusa

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko traži pare za zid koji će ga ograditi od Rusa

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko zatražio je od Nemačke finansijsku i tehničku pomoć kako bi se izgradio zid duž istočne ukrajinske granice, kako bi se sprečili ruski upadi.

"Bili bismo presrećni kada bismo dobili pomoć od svih prijatelja Ukrajine", rekao je bivši bokser koji je deo života proveo u Nemačkoj.

Kličko je objasnio da bi podizanje zida onemogućilo Rusiju da doprema pomoć u oružju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i ljudstvu proruskim pobunjenicima, dodavši da bi nemačka finansijska pomoć i iskustvo bili dočekani sa zahvalnošću.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je početkom meseca najavio da se planira izgradnja zida duž granice s Rusijom.

"Odluka o obezbeđenju granica slobodna je volja Ukrajinaca. I razumljiva je", rekla je portparolka nemačke kancelarke Angele Merkel, Kristin Virc.

Nemačka vlada do sada nije dobila nikakav zvanični zahtev da podrži takav projekat, niti postoje planovi o tome.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.