Kličko: U martu ili aprilu želim da boksujem protiv Džošue

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2016, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko: "U martu ili aprilu želim da boksujem protiv Džošue"

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je danas da u martu ili aprilu želi da boksuje protiv Britanca Entonija Džošue.

"To će biti najveći meč u teškoj kategoriji u poslednjih nekoliko godina. U martu ili aprilu želim da boksujem protiv svetskog prvaka u IBF verziji Entonija Džošue", rekao je Kličko za list "Bild".

Kličko i Džošua je trebalo da boksuju u decembru, ali borba nije dogovorena zbog povrede Ukrajinca.

Kličko, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << će napuniti 41 godinu u martu, izgubio je WBA, WBO i IBF šampionske pojaseve prošlog novembra, kada ga je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Britanac Tajson Fjuri.

Revanš Klička i Fjurija je dva puta odlagan zbog zdravstvenih problema Britanca.

"Nikada nisam razmišljao o tome da prestanem, nijednom, ni kada sam izgubio šampionske titule. Sve dok budem mogao dobro da boksujem, sve dok sam fizički spreman i motivisan, nastaviću. Učestvovaću u nekoliko velikih, sepktakularnih borbi", rekao je Kličko.

Džošua je osvojio IBF pojas posle pobede protiv Čarlsa Martina u aprilu. On je pobedio u svih 17 borbi otkako je postao profesionalac i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džošua i Kličko boksuju na stadionu u Kardifu 2017. godine

Izvor: RTS, 27.Okt.2016, 07:01

. Šampion sveta u IBF kategoriji Entoni Džošua i Ukrajinac Vladimir Kličko ipak neće boksovati ove godine, ali bi duel mogao da bude zakazan na proleće 2017. Džošua i Kličko su bili blizu dogovora da se bore 10. decembra u Mančesteru, ali je bivši šampion sveta otkazao borbu zbog povrede.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.