Kličko: Prekinite sa opsadama!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko: Prekinite sa opsadama!

Lider ukrajinske opozicije Vitalij Kličko pozvao je danas demonstrante da prekinu opsadu zgrade Ministarstva pravde u Kijevu.

"Oni žele da ostanu, ali ja ih ubeđujem da prekinu sa opsadom", rekao je Kličko u Kijevu, prenose ruski mediji. Bivši bokserski šampion rekao je da potrebno naći političko rešenje za borbu između vlade i opozicije i apelovao na sve strane da izbegavaju provokacije.

Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ministarka pravde Olena Lukač zapretila je danas demonstrantima koji su zauzeli zgradu njenog ministarstva u Kijevu, da će zatražitit uvođenje vanrednog

stanja. Ona je ukrajinskoj televiziji rekla da pregovori opozicije i predsednika Viktora Janukoviča treba da se prekinu ako demonstranti ne napuste zgradu Ministarstva pravde.

"Biću primorana da od ukrajinskog predsednika zatražim da prekine pregovore ukoliko zgrada ne bude oslobođena i ako pregovaračima ne bude data šansa da nađu mirno rešenje konflikta", rekla je Olena Lukač koja učestvuje u pregovorima vlasti i opozicije.

Demonstranti su zauzeli i zgrade drugih državnih institucija u provincijama, uključujući velike industrijske centre u Dnjepropetrovsku i Zaporožju. U neredima u  Dnjepropetrovsku policija je privela 37 demonstranata zbog narušavanja javnog reda u blizini zgrade regionalne uprave. U neredima je povrijeđeno 18 policajaca.

Policija je saopštila da je u mobilnim telefonima privedenih pronašla poruke u kojima se nudi novac da se pridruže protestima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.