Kina zabrinuta: Nađite rešenje

Izvor: B92, 11.Avg.2022, 23:56

Kina zabrinuta: "Nađite rešenje"

Peking poziva Rusiju i Ukrajinu da sednu za pregovarački sto u svetlu situacije oko nuklearke Zaporožje, izjavio je stalni predstavnik Kine u UN Džang Jun.

"Definitivno je tamo krizna situacija i zaista nam je potrebno da uključene strane sednu zajedno za pregovarački sto i nađu rešenje", kazao je on povodom sednice Saveta bezbednosti UN posvećene situaciji oko nuklearke Zaporožje.

Ujedinjene nacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabrinute su zbog nastavka vojne akcije u blizini nuklearne elektrane Zaporožje i nadaju se da će nuklearna stanica i teritorija oko nje biti demilitarizovani, izjavio je nešto ranije portparol UN Stefan Dižarik.

"Zabrinuti smo da su vojne aktivnosti u i oko postrojenja u toku", poručio je Dižarik, prenosi TAS S.

Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.