Macron upozorio Kinu da pomaganje Rusiji znači saučesništvo u ratu u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2023, 12:31

Macron upozorio Kinu da pomaganje Rusiji znači saučesništvo u ratu u Ukrajini

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) rekao je u sredu da Kina ima "glavnu ulogu" u pronalaženju puta ka miru u Ukrajini, otpočevši trodnevnu posetu Pekingu. Na skupu francuske zajednice u Pekingu uoči sastanka sa kineskim liderom Si Đinpingom u četvrtak, Makron je rekao da će Francuska nastojati da sarađuje sa Kinom "na zajedničkoj odgovornosti za mir i stabilnost“ u Ukrajini. "Kina, bliskim odnosom sa Rusijom, koji je reafirmisan poslednjih dana, može...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Kina može igrati važnu ulogu u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2023

PEKING - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je u srijedu da Kina ima "ključ" u pronalaženju puta ka miru u Ukrajini, na početku trodnevne posjete Pekingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Makron dao izjavu u Kini koja bi mogla da razbesni SAD?

Izvor: Danas, 05.Apr.2023

Emanuel Makron rekao je u sredu po dolasku u trodnevnu posetu Pekingu da bi Kina mogla da „igra glavnu ulogu” u pronalaženju „puta ka miru” u Ukrajini.

Nastavak na Danas...

Kina spremna raditi na miru u Ukrajini, naveo francuski izvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2023, 11:00

Kina je spremna raditi zajedno s Francuskom na postizanju pregovaračkog okončanja rata u Ukrajini, rekao je francuski diplomatski izvor u četvrtak nakon razgovora predsjednika Emmanuela Macrona i njegovog kineskog kolege Xija Jinpinga. "Predsjednik [Francuske] i Xi dogovorili su se 'naporno raditi'...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.