Kina: Ne bavimo se rasplamsavanjem konflikta u Ukrajini

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 21:24

Kina: Ne bavimo se rasplamsavanjem konflikta u Ukrajini

Kina ne isporučuje oružje i tehniku čečenskim jedinicama u ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji, ne bavi se rasplamsavanjem konflikta u Ukrajini.

Peking da unapredi mirovni proces za rešavanje problema, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Van Venbin.

"Ne znam o takozvanim dokazima o prodaji naoružanja Čečeniji, o kojima vi govorite. Kina uvek ima objektivan i pravičan stav o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskom problemu. Mi ulažemo napore u miran dijalog, a ne u isporuke oružja i podsticanje neprijateljstava", naveo je on na brifingu komentarišući isporuke oklopne tehnike čečenskim jedinicama u Ukrajini.

Kako je pojasnio kineski diplomata, taj stav je očigledan za svetsku zajednicu.

"Smatramo da, kao i uvek, odgovorni mediji moraju da pišu objektivne, pravične i profesionalne vesti, koje se zasnivaju na realnim činjenicama", podvukao je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine.

Ranije je specijalni predstavnik Kine za Evroaziju Li Hui naveo da se Ukajina, Rusija i evropske zemlje nadaju da će se ukrajinska kriza rešiti irnim putem, a Kina je spremna da stvori uslove za održavanje pregovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.