Kijevske snage napuštaju položaje

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage napuštaju položaje

28.01.2015. -

Zamenik komandanta Narodne vojske Eduard Basurin saopštio je da kijevske snage u strahu od potpunog opkoljavanja počinju da napuštaju svoje utvrđene položaje oko Debaljčeva.

„Protivnik je pokušao da kontraudarima povrati kontrolu nad severoistočnim delom Debaljčeva. Prisili smo ih da se vrate na polazne pozicije. Bio je to novi poraz. Da se opet ne bi našle u kotlu, kao kod Ilovajska, kijevske snage su počele da napuštaju pozicije u Debaljčevu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << oko njega“ - precizirao je Basurin.

Prema njegovim rečima, Kijev je za proteklih sedam dana imao preko 1100 mrtvih, a snage Narodne vojske samo 62 ubijena.

Basurin tvrdi i da se za to vreme više od 70 pripsabika kijevskih snaga predalo Narodnoj vojsci.

U borbama vođenim za poslednjih 24 sata, Kijev je izgubio - otkrio je Basurin - 21 tenk, 14 drugih oklopnih vozila i sedam artiljerijskih sistema.

Prema svedočenju ruskog ratnog izveštača, Dmitrija Stešina, kijevske snage su pokušale da olakšaju položaj svojih oko Debaljčeva - udarom sa juga na Donjeck. Taj pokušaj je bio - javio je Stešin - bio „krajnje surovo onemogućen“.

Uprkos svim gubicima, protiv Narodne vojske, prema Basurinovim podacima, još ratuje 28.000 pripadnika kijevskih snaga, sa 300 tenkova, 900 drugih oklopnih vozila i 130 višecevnih raketnih bacača.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: fakti.org    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.