Kijev trenutno provodi politiku genocida nad sopstvenim narodom

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev trenutno provodi politiku genocida nad sopstvenim narodom

Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin je u razgovoru za RT komentarisao izjavu sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu Aleksandra Turčinova da Rusija, navodno, dovlači na ukrajinsku granicu trupe koje namerava da maskira kao mirovne snage.

„Ovo je još jedna glupost, provokacija čiji je cilj da osujeti one moguće sporazume koji danas u okviru Saveta bezbednosti UN mogu pratiti različite predloge, uključujući i Rusiju, o mirovnim snagama. Turčinov, mislim, predlaže stvaranje rezonance oko ove teme koja bi bila negativna prema Rusiji. Moramo unapred učiniti sve što je u našoj moći da sprečimo da naša zemlja učestvuje u mirovnim snagama“, rekao je on.

Švitkin je dodao da učešće Rusije u sastavu misije UN predstavlja problem za režim u Kijevu.

„Oni trenutno sprovode politiku genocida nad sopstvenim narodom. Naravno, mirovni kontingent Rusije bi ih sprečavao da ostvaruju svoje ciljeve, među kojima je prisiljavanje naroda na jugoistoku Ukrajine da živi u skladu sa njihovim zakonima“, istakao je ruski poslanik.

Ranije je sekretar Saveta za odbranu i bezbednost Ukrajine Oleksandar Turčinov izjavio da Rusija na granici sa Ukrajinom koncentriše snage, koje namerava da „zamasira“ kao mirovnjake UN.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.