Izvor: Pančevac-online.com, 26.Nov.2022, 21:50

Kijev traži od Rusije da plati za žrtve Holodomora

Povodom obeležavanja Holodomora u Ukrajini, sećanja na period gladi iz doba S S SR, zvanični Kijev je danas optužio Kremlj da oživljava „genocidnu“ taktiku Josifa Staljina tokom zime 1932-33. godine kada su stradali milioni Ukrajinaca, javlja Tanjug. Dan sećanja na Holodomor dolazi u trenutku kada se Ukrajina bori da odbije invaziju ruskih snaga i da […] The post Kijev traži od Rusije da plati za žrtve Holodomora appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

"NEKADA SU HTELI DA NAS UNIŠTE GLAĐU, A SADA MRAKOM I HLADNOĆOM" Kijev traži od Rusije da plati za žrtve Holodomora

Izvor: Blic, 27.Nov.2022, 01:47

Povodom obeležavanja Holodomora u Ukrajini, sećanja na period gladi iz doba SSSR, zvanični Kijev je danas optužio Kremlj da oživljava "genocidnu" taktiku Josifa Staljina tokom zime 1932-33. godine kada su stradali milioni Ukrajinaca, javlja Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.