Kijev traži da Rusija bude proglašena sponzorom terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev traži da Rusija bude proglašena sponzorom terorizma

NJUJORK - Ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev izjavio je danas da će njegova zemlja uskoro od članica svjetske organizacije zatražiti da Rusiju zvanično proglase sponzorom terorizma.

Sergejev je novinarima rekao da će Ukrajina predati nacrt rezolucije Generalnoj skupštini UN, koja će biti slična deklaraciji objavljenoj u Vrhovnoj Radi ranije ove sedmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ukrajinski parlament je Donjecku Narodnu Republiku i Lugansku Narodnu Republiku proglasio terorističkim organizacijama.

Time se formalno eliminiše mogućnost održavanja mirovnih razgovora sa predstavnicima tih republika.

Sergejev je upozorio na "veliki rat", ukoliko separatisti zauzmu nove teritorije ili krenu u gradnju koridora ka Krimskom poluostrvu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ukrajina: UN da proglase Rusiju sponzorom terorizma

Izvor: Press, 30.Jan.2015

Ambasador Ukrajine u Ujedinjenim nacijama rekao je danas da će njegova zemlja uskoro zatražiti od članica UN da formalno proglase Rusiju sponzorom terorizma. . Jurij Sergejev rekao je novinarima da će Ukrajina podneti SB...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.