Kijev raspoređuje značajne vojne snage duž granice sa Belorusijom — MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2023, 10:10

Kijev raspoređuje značajne vojne snage duž granice sa Belorusijom — MIP Rusije

Ukrajinska vojska je rasporedila značajan vojni kontingent duž granice sa Belorusijom i periodično pokušava da testira odbrambenu sposobnost Savezne Države.
To je izjavio šef drugog odeljenja zemalja ZND u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije Aleksej Poliščuk u intervjuu za TASS. „Informacije kojima raspolažemo i koje su više puta iznete u izjavama zvaničnika ukazuju na to da je ukrajinska vojska zaista rasporedila značajne snage duž belorusko-ukrajinske granice, povremeno pokušavajući da na ovaj ili onaj način ispita odbrambenu sposobnost Saveza. “, izjavio je Poliščuk. Diplomata je podsetio da su pod tim uslovima od oktobra 2022. godine u Belorusiji raspoređene dodatne jedinice zajedničke regionalne grupe snaga. "Njihov zadatak je da služe kao odvraćanje od invazije na teritoriju Saveza i da minimiziraju rizike od infiltracije diverzantskih i izviđačkih grupa. Polazimo od činjenice da su ruska i beloruska sredstva dostupna u toj oblasti dovoljna za odbijanje agresije. sa teritorije Ukrajine ili susednih zemalja NATO-a“, naglasio je Poliščuk. „Nadamo se da će kijevski režim i njihovi zapadni kustosi imati zdrav razum da ne preduzimaju vojne avanture, čije posledice po njih mogu biti veoma ozbiljne“, izjavio je on.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.