Kijev priznao? Tačno je, do februara 2022. godine...

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 22:08

Kijev priznao? Tačno je, do februara 2022. godine...

Ruska strana je do februara 2022. godine pokušavala da ostvari svoje ciljeve kroz pregovore sa Ukrajinom.

To je priznao je Andrej Jermak, šef kabineta predsednika Ukrajine u intervjuu za "The Wall Street Journal".

"Sve ono što oni (ruska strana) nisu mogli da postignu tokom mnogih sati pregovora, pokušali su da postignu vojnim sredstvima 24. februara 2022. godine", citira list Jermaka.

Istovremeno je napomenuo da je Kijev pod pritiskom Zapada pristao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Minske sporazume, ali sada Ukrajini nisu potrebni posrednici u pregovorima.

U ovoj fazi, rekao je Jermak, Kijev radi na tome da "dobije bitku za zemlje poput Brazila i Indije koje održavaju prijateljske veze sa Rusijom".

"Jedna od tačaka ovog plana je organizovanje poseta Kijevu poznatih ličnosti iz Latinske Amerike, po uzoru na priliv zapadnih zvezda" u Ukrajinu na samom početku ratnih dejstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.