Kijev priznao

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 22:15

Kijev priznao

Zapadni partneri Kijevu dostavljaju informacije o poletanju ruske strateške avijacije sa udaljenih aerodroma.

To je izjavio portparol ukrajinske avijacije Jurij Ignjat, navodi sajt Zahid.net, kako prenose "RIA Novosti".

"Naši saveznici stalno podržavaju Ukrajinu", naglasio je on.

Ukrajinske snage imaju širok spektar radarske opreme, rekao je on, ali odbrana od balističkih projektila ostaje "veliki problem".

Ignjat je napomenuo da, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusija koristi mnogo balističkih projektila, zapadne zemlje razmišljaju u tom pravcu, i "da će u budućnosti kupovati moćne protivvazdušne raketne sisteme" koji mogu da zaštite od takvog naoružanja.

Ruske snage redovno napadaju odbrambenu industriju, vojnu upravu, veze i energetske objekte Ukrajine. Kako je istakao Vladimir Putin, ovo je odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji. Od tada se u ukrajinskim regionima svakodnevno, ponekad i širom zemlje, objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.