Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev optužuje: Prorusi i ruski vojnici spremaju ofanzivu

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da proruski pobunjenici i ruski vojnici pripremaju ofanzivu u istočnoj Ukrajini gde trenutno vlada relativni mir.

"Postoje indicije da pobunjenici i ruski vojnici pripremaju ofanzivu", izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko ali nije naveo druge detalje.

Prema njegovim rečima, granatiranje na istoku Ukrajine je manjeg intenziteta nego prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dana.

"U poslednih 24 časa povređeno je šest ukrajinskih vojnika", rekao je Lisenko.

Vlasti u Kijevu već nedelju dana optužuje Rusiju da šalje vojnu opremu na istok zemlje, što je Kremlj demantovao.

Lisenko je dodao da je danas u istočnu Ukrajinu stigao novi ruski humanitarni konvoj od 74 kamiona.

"Taj ruski konvoj je prekršio međunarodne norme o kretanju humanitarne pomoći", ocenio je portparol ukrajinske vojske.

Ukrajina ne može da kontroliše ruske humanitarne konvoje koji se kreću bez učešća Crvenog krsta, što stvara dodatnu tenziju u Kijevu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.