Kijev ojačao vojnu grupu u Azovskom moru

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev ojačao vojnu grupu u Azovskom moru

Oružane snage Ukrajine ojačale su vojnu grupu u Azovskom moru, objavio je na na svojoj stranici na Fejsbuku komandant kopnenih snaga ukrajinske vojske, general-pukovnik Sergej Popko.

Popko je rekao da su, prema odluci Generalštaba Ukrajine, „preduzete mere za obezbeđivanje potpune kontrole situacije u regionu, podržavanje dejstava brodske grupe i osiguravanje pouzdane odbrane morske obale“.

Zamenik ministra infrastrukture Ukrajine Jurij Lavrenjuk je na Fejsbuku napisao da je Ukrajina završila prebacivanje dva oklopna čamca tipa „Gjurza M“ na Azovsko more. Prema njegovim rečima, 9. septembra je u vodu spušten oklopni čamac „Lubni“, a 11. septembra oklopni čamac „Kremenčug“.

Ranije je Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo odluku da ojača vojno prisustvo u Azovskom moru i opremi raketnim oružjem jedinice obalske odbrane.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.