Kijev odlučio, ako je povezano sa Rusijom, ukidamo

Izvor: B92, 19.Jan.2023, 21:16

Kijev odlučio, ako je povezano sa Rusijom, ukidamo

Kijev -- Vlada Ukrajine podnela je skupštini predlog zakona kojim može da se ukine Ukrajinska pravoslavna crkva ako ukrajinske vlasti zaključe da je povezana sa Rusijom.

TASS navodi da je predlog zakona sastavljen prema uputstvima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Predstavnik vlade u skupštini Taras Melničuk napisao je na svom nalogu na mreži Telegram da predloženi zakon predviđa izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dopune važećeg zakona koji onemogućava delovanje verskih organizacija čiji je centar upravljanja van Ukrajine, i to u državi koja vrši agresiju na Ukrajinu.

Ukrajinski predsednik Zelenski je sredinom decembra naložio parlamentu da izradi predlog zakona o zabrani ''verskih organizacija povezanih sa centrima uticaja u Ruskoj Federaciji'', navodi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev: Vlada predložila zakon za ukidanje Ukrajinske pravoslavne crkve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2023

Ukrajinska vlada podnela je danas skupštini predlog zakona kojim bi mogla da se ukine Ukrajinska pravoslavna crkva ukoliko ukrajinske vlasti zaključe da je povezana sa Rusijom...TASS navodi da je predlog zakona sastavljen prema uputstvima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog...Predstavnik vlade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.