Kijev odbio ruskog ambasadora: To nije na dnevnom redu

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev odbio ruskog ambasadora: "To nije na dnevnom redu"

Ukrajina je odbila da primi akreditive novog ruskog ambasadora u Kijevu Mihaila Babiča, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova.

U obrazloženju se navodi da pitanje o imenovanju ruskog ambasadora trenutno nije na agendi.

"To pitanje je skinuto sa dnevnog reda", rekla je Olena Zerkal, zvaničnik ukrajinskog ministarstva ne navodeći detalje.

Porptarol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva neće odustati od Babiča kao potencijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadora u Kijevu.

"Međutim, ako ukrajinska strana odluči da spusti nivo naših diplomatskih odnosa i smatra da je taj niži nivo diplomatskih odnosa odgovarajući - to je odluka ukrajinske strane", rekao je on novinarima, prenosi AFP.

Peskov, kako navodi Sputnjik, objasnio da je "suvereno pravo jedne strane da predloži kandidaturu ambasadora i da je suvereno pravo druge strane da se sa tim ne složi".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev odbio akreditive novog ruskog ambasadora

Izvor: RTS, 04.Avg.2016

Ukrajina je odbila da primi akreditive novog ruskog ambasadora u Kijevu Mihaila Babiča, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, navodeći da pitanje o imenovanju ruskog ambasadora trenutno nije na agendi. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.