Kijev namerava da zatraži od Berlina uvođenje novih sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev namerava da zatraži od Berlina uvođenje novih sankcija Rusiji

Kijev namerava da zatraži od Berlina uvođenje novih „hamburških“ sankcija Rusiji ako Moskva ne bude implementirala odluku Međunarodnog suda za pomorsko pravo o oslobađanju ukrajinskih mornara, rekao je ambasador Ukrajine u Nemačkoj Andrej Meljnik, javila je agencija „Ukrinform“.
Meljnik je odluku koju je doneo sud u Hamburgu nazvao "diplomatskom pobedom" i "važnim džokerom" u slučaju oslobađanja ukrajinskih mornara. On je dodao da je pozvao ministra spoljnih poslova Nemačke Hajka Masa da traži od Rusije da implementira odluku suda. Međunarodni tribunal za pomorsko pravo zatražio je juče od Rusije da oslobodi ukrajinske mornare i preda Ukrajini zaplenjene brodove koji su zadržani u Kerčskom moreuzu zbog narušavanja ruske granice. Rusija je ranije obavestila Međunarodni tribunal za mornaričko pravo da neće učestvovati u sudskim raspravama, jer taj sud nije nadležan za razmatranje tužbe Ukrajine u vezi s incidentom u Kerčkom moreuzu. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.