Kijev i proruski separatisti postigli dogovor o razmeni zatvorenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev i proruski separatisti postigli dogovor o razmeni zatvorenika

Ukrajinske vlasti i proruski separatisti na istoku te zemlje dogovorili su se danas o razmeni zatvorenika do kraja godine, što je jedna od mera predviđenih na nedavno održanom samitu u Parizu.

"Dogovorili smo se o razmeni zatvorenika do kraja godine, kao što je odučeno na samitu u Parizu", navela je portparolka ukrajinskih pregovarača Darka Olifer.

Tu vest su potvrdili portparol pobunjenika Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Grizlov i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Na samitu 9. decembra u Parizu predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Volodimir Zelenski su zajedno s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel usvojili nekoliko mera za smirivanje situacije na istoku Ukrajine, a jedna od njih je razmena zatvorenika.

U sukobu na istoku Ukrajine stradalo je više od 13.000 ljudi za više od pet godina. Zapad i Ukrajina optužuju Rusiju da finansira i naoružava pobunjenike, što je Moskva u nekoliko navrata demantovala.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.