Kijev: Traže proglas ratnog stanja

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Traže proglas ratnog stanja

Nekoliko stotina demonstranata pokušalo je nasilno da uđe u zgradu u kojoj se nalazi kancelarija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u Kijevu.

Kako prenosi Raša tudej, okupljene je u nameri da uđu u zgradu i konferencijsku salu kako bi objavili saopštenje sprečilo obezbeđenje zgrade.

Nešto ranije demonstranti su uspeli da probiju prvi kordon obezbeđenja, sa zahtevom za uvođenje ratnog stanja u Ukrajini, s obzirom na velike borbe ukrajinskih i proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga na istoku zemlje.

Oni takođe zahtevaju ostavke lidera svih ukrajinskih bezbednosnih službi za koje navode da su nekompetentni za obavljanje tih dužnosti.

Ipak, iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je cilj demonstracija upad u kancelariju predsednika Porošenka.

Protest su organizovali bivši dobrovoljci koji su se vratili u Kijev posle borbi na istoku države, kao i aktivisti pokreta “Majdan“.

Ovo je treći dan protesta u Kijevu, prethodno su nezadovoljstvo izrazili pripadnici bataljona “Ajdar“, koji su se usprotivili najavljenom ukidanju vojnog statusa te jedinice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Traže proglas ratnog stanja u Kijevu

Izvor: Radio 021, 03.Feb.2015

Nekoliko stotina demonstranata pokušalo je nasilno da uđe u zgradu u kojoj se nalazi kancelarija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u Kijevu...Kako prenosi Raša tudej, okupljene je u nameri da uđu u zgradu i konferencijsku salu kako bi objavili saopštenje sprečilo obezbeđenje zgrade...Nešto...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.