Kijev: Snabdevanje strujom u Harkovu potpuno obnovljeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2022, 00:21

Kijev: Snabdevanje strujom u Harkovu potpuno obnovljeno

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko rekao je danas da je snabdevanje električnom energijom u Harkovu i Harkovskoj oblasti ''obnovljeno 100 odsto''.

''Harkovska oblast. Snabdevanje grada i regiona strujom je obnovljeno za 100 odsto", napisao je Timošenko na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terekov saopštio je u ponedeljak da je usled ruskih napada ponovo onemogućeno snabdevanje tog grada strujom i vodom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Regionalni guverner Oleh Sinehubov prethodno je rekao da je u pojedinim delovima Harkovske oblasti došlo do nestanka struje i prekida vodosnabdevanja, pošto su u ruskim napadima pogođeni infrastrukturni objekti.

Ponovo osposobljena tri voda u Zaporožju

Sva tri pomoćna voda za snabdevanje strujom u nuklearki Zaporožje koja je pod ruskom kontrolom ponovo su osposobljena, saopštila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u Beču.

Prvi je ponovo osposobljen za rad u subotu, prenosi Rojters.

Jedan od njih snage 750/330 kilovolti vrši napajanje nuklearke strujom potrebnom za hlađenje reaktora i druge bezbednosne funkcije.

Druga dva voda, snage 330 i 150 kilovolti, drže se kao rezervni, navodi se u saopštenju IAEA.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kijev: Snabdevanje strujom u Harkovu potpuno obnovljeno

Izvor: Blic, 14.Sep.2022

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko rekao je da je snabdevanje električnom energijom u Harkovu i Harkovskoj oblasti "obnovljeno 100 odsto".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.