Kijev: Rusi potisnuti

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 10:35

Kijev: Rusi potisnuti

"Ukrajinske snage su prošle nedelje uspele da potisnu Ruse na oko 2 kilometra u blizini istočnog grada Bahmuta".

To je izjavila danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar.

"Neprijatelj nije uspeo da ostvari svoje planove. Pretrpeli su velike gubitke u ljudstvu, a naši branioci su napredovali 2 kilometra u pravcu Bahmuta", objavio je zamenik ministra odbrane u postu na Telegramu i dodao: "Ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje nismo izgubiti jednu poziciju u Bahmutu“.

Podsetimo, Bahmut je grad na istoku Ukrajine koji ruska vojska i plaćenici iz Vagnera pokušavaju da osvoje mesecima. Grad, koji je imao predratno stanovništvo od oko 70.000 ljudi, potpuno je uništen, ali uprkos ogromnim resursima koje je Rusija potrošila na osvajanje Bahmuta, još uvek ga ne kontroliše u potpunosti.

Si-En-En je ranije izvestio o ukrajinskim kontranapadima u Bahmutu i ​​napredovanju na bokove glavnih ruskih snaga. Rusko Ministarstvo odbrane je tokom noći, podsetimo, demantovalo izveštaje vojnih blogera o proboju odbrambenih linija ruskih snaga severno i južno od Bahmuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.