Kijev: Postoji mogućnost da zaustavimo Lugansku termoelektranu

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Postoji mogućnost da zaustavimo Lugansku termoelektranu

"Trostrana kontakt grupa za rešavanje situacije na istoku Ukrajine tokom sednice u Minsku razmatrala je pitanje povezano sa mogućnošću prekida rada Luganske termoelektrane i protok vode u regionu Donbasa pod kontrolom Kijeva", saopštio je novinarima ministar energetike Ukrajine Igor Nasalik.

„Jedno od pitanja o kojem će se danas razgovarati u Minsku: mi, sa jedne strane, ne možemo da osiguramo Lugansku termostanicu ugljem — nema puta za isporuke, osim sa teritorije koju ne kontrolišemo mi, ili iz Rusije. Nakon toga, mi treba da isključimo kanal sa vodom koji prolazi kroz teritoriju koju ne kontrolišemo“, rekao je on.

Ministar je dodao da Luganska termoelektrana može dobiti ugalj samo železnicom koja prolazi kroz samoproglašene republike ili iz Rusije. Prema njegovim rečima, nema mogućnosti da se dopremi ugalj iz ukrajinskih luka u ovu stanicu.

„Ako ne bude pokrenuto ovo pitanje, postoji mogućnost da zaustavimo Lugansku termoelektranu“, dodao je ministar.

Nasalik je saopštio i da u Donbasu uopšte ne plaćaju vodu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.