Kijev: Poslali smo ratne brodove u Kerčski moreuz kako bi pokazali svoje prisustvo

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Poslali smo ratne brodove u Kerčski moreuz kako bi pokazali svoje prisustvo

Kijev je poslao ratne brodove u Kerčski moreuz kako bi „pokazao svoje prisustvo“, izjavio je komandant Ratne mornarice Ukrajine Igor Vorončenko, prenose RIA Novosti.
„Morali smo da pokažemo svoje prisustvo u Kerčskom moreuzu i Azovskom moru i šta mogu ti brodovi“, rekao je Vorončenko. Pri tome on je dodao da ne smatra ovu odluku greškom.  On je danas i pozvao međunarodnu zajednicu i Tursku da se za ruske brodove zatvori Bosfor. Podsetimo brodovi ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli su državnu granicu Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Potom je jedan od ruskih brodova bio prinuđen da ga direktnio udari. Na drugi je otvorena vatra upozorenja. Sva tri broda su zadržana. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.