Kijev: Obnovljen saobraćaj u Azovskom moru

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Obnovljen saobraćaj u Azovskom moru

Ukrajina je saopštila da je saobraćaj iz njenih luka u Azovskom moru obnovljen posle tenzija s Rusijom.
Ukrajinski ministar infrastrukture Volodimir Omeljan izjavio je da se trgovački brodovi kreću Kerčkim moreuzom koji povezuje Azovsko more sa Crnim morem, preneo je AP.

Omeljan, koji je optužio Rusiju prošle sedmice da je blokirala Kerčki moreuz za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukrajinske teretne brodove, rekao je da su luke "Berđansk" i "Marijupolj" delimično odblokirane zahvaljujući "strogom međunarodnom odgovoru".
Rusija je, međutim, insistirala da nikada nije sprečavala brodove da prolaze kroz Kerčki moreuz i da su eventualni poremećaji bili povezani s lošim vremenom.
Odnosi između dve susedne zemlje dodatno su zategnuti pošto je Rusija zaplenila tri ukrajinska vojna broda s posadom 25. novembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.