Kijev: Moskva sabotirala pregovore

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Moskva sabotirala pregovore

Vlasti u Kijevu optužile su Moskvu za sabotiranje razgovora o ukrajinskoj krizi, pošto je sastanak u Minsku o razrešenju sukoba na istoku Ukrajine odložen.

Zvaničnici iz Ukrajine, Rusije i posrednici OEBS-a, odlučili su da odlože sastanak s predstavnicima proruskih snaga, rekla je novinarima predstavnica OEBS-a Hajdi Taljavini.

Novinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija Interfaks-Ukrajina, citirala je izvor iz vlade koji optužuje ruske predstavnike za ometanje razgovora.

"Predstavnik Rusije, Azamat Kulmukhametov, napustio je salu za sastanke. Time je Rusija praktično sabotirala sastanak grupe", navodi ovaj izvor.

Pregovarač proruskih snaga u regionu Donjecka Denis Pušilin, rekao je da je sastanak u Minsku bio "težak" i da je primetio "neslaganja u proceduri", ne iznoseći detalje, preneo je AFP.

Izvor blizak pregovorima u prestonici Belorusije, citirao je rusku agenciju RIA Novosti, koja je objavila da bi sledeći sastanak mogao da bude održan 16. juna.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.