Kijev: Moskva namerava...

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 14:53

Kijev: Moskva namerava...

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar izjavila jda Rusija dovodi pripadnike paravojne formacije Vagner sa linije fronta u grad Bahmut.

Prema njenim rečima, Moskva namerava da zauzme taj grad do 9. maja, kada se slavi, kako je rekla, Dan pobede Sovjetskog saveza.

Ranije danas, vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, izjavio je danas da će njegove snage napustiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinski grad Bahmut 10. maja.

''Izjavljujem u ime Vagnerovih boraca, u ime Vagnerove komande, da ćemo 10. maja 2023. godine u obavezi da prebacimo naše položaje u naselju Bahmut jedinicama Ministarstva odbrane i povučemo ostatke Vagnerovih logističkih kampova, kako bismo mogli da ''poližemo rane''. Vangerove jedinice izvlačim iz Bahmuta jer je besmisleno da u nedostatku municije besmisleno idu u propast'', rekao je Prigožin.

'Imamo 70 odsto nestašice municije. Šojgu! Gerasimove! Gde je više ta municija?'', reči su koje je Prigožin uzvikuje na tom snimku.

Na snimku se potom vidi kako on pokazuje na tela i kaže da je reč o poginulim Vagnerovim borcima.

''Ovo su Vagnerovi momci koji su danas umrli. Krv je još sveža. Došli su ovde kao dobrovoljci i umiru dok se vi gojite u svojim kancelarijama'', rekao je Prigožin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Rusija namerava da uz pomoć Vagnera zauzme Bahmut do 9. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2023

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar izjavila je danas da Rusija dovodi pripadnike paravojne formacije Vagner sa linije fronta u grad Bahmut, i da Moskva namerava da zauzme taj grad do 9. maja, kada se slavi, kako je rekla, Dan pobede Sovjetskog saveza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Prigožin: Ukrajinci u Bahmutu svakodnevno gube između 400 i 600 vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2023, 08:38

Ukrajinske oružane snage svakodnevno dovode od 400 do 600 ljudi u Bahmut i svaki dan gube toliko vojnika, izjavio je danas osnivač ruske privatne paravojne organizacije "Vagner", Jevgenij Prigožin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.