Kijev: Kremlj pokušava da odigra abhazijski scenario u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Kremlj pokušava da odigra abhazijski scenario u Donbasu

Kijev neće dozvoliti da se odigra abhazijski scenario u Donbasu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin komentarišući saopštenje predsednika DNR Aleksandra Zaharčenka o stvaranju države Malorusije.

„Upravo kada je delegacija u Gruziji, Kremlj pokušava da odigra abhazijski scenario u Donbasu. Naši partneri i mi nećemo dozvoliti da se to desi“, napisao je Klimkin na svom nalogu na Tviteru.

Danas je predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko predložio stvaranje nove države Malorusije na prelazni period koji bi trajao do tri godine. Njen ustav će propisivati nesvrstani status i postaviti kurs politike za obnovu odnosa sa Rusijom, kao i ujedinjenja sa saveznom državom Rusije i Belorusije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džabarov: Stvaranje Malorusije očekivan korak

Izvor: Vostok.rs, 18.Jul.2017

Prvi zamenik predsednika Komiteta za međunarodne odnose Saveta Federacije RF Vladimir Džabarov, izjavio je u intervjuu za RT da je stvaranje Malorusije bio očekivan korak.. . «Pravo na proglašenje državnosti imaju verovatno kao i svi narodi na bilo kojoj teritoriji. A legitimnost će vreme...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.