Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerry: Rusija nastavlja s agresijom na istok Ukrajine

Američki državni tajnik John Kerry zatražio je od Rusije da pokaže privrženost okončanju krvoprolića u Ukrajini. Istaknuo je da Moskva treba prestati podržavati separatiste,ukloniti vojnike i oružje s ukrajinskog teritorija, poštovati granice Ukrajine,te natjerati pobunjenike na poštovanje primirja iz Minska.

Kerry je kazao da Washington želi „ mirno rješenje krize, ali „ne može zatvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << oči pred činjenicom da ruski tenkovi prelaze granicu s Ukrajinom. Rusija nastavlja s agresijom na istok Ukrajine“ upozorio je državni tajnik.

John Kerry se u Kijevu sastao s predsjednikom Petrom Porošenkom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.