Keri: Ne podržavajte separatiste

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Ne podržavajte separatiste

Vašington -- Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je zabrinutost zbog izveštaja da strani borci, uključujući Čečene, dolaze u Ukrajinu iz Rusije.

"On je pozvao ministra spoljnih poslova Lavrova da se okonča sva podrška separatistima, odbace njihove akcije i da im se uputi poziv da polože oružje", rekla je portparolka Stejt Departmenta Džen Psaki o telefonskom razgovoru Kerija sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

Američki državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe je pozvao Rusiju da započne razgovore sa novoizabranim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, preneo je Rojters.

Proruske snage oborile su danas jedan ukrajinski helikopter i tom prilikom poginulo je 14 vojnika, dok ukrajinske snage nastavljaju sa ofanzivom kako bi suzbile pobunu na istoku, brzo nakon izbora Porošenka za šefa države.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Keri pozvao Lavrova na okončanje podrške separatistima

Izvor: Blic, 30.Maj.2014, 00:12

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je zabrinutost, u razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, o izveštajima da strani borci, uključujući Čečene, dolaze u Ukrajinu iz Rusije, saopštio je danas Stejt department..."On je pozvao ministra spoljnih poslova Lavrova da se okonča...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.