Kelin: Posmatrači OEBS-a uvereni da je Kijev krivac za kršenje primirja

Izvor: Vostok.rs, 15.Sep.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kelin: Posmatrači OEBS-a uvereni da je Kijev krivac za kršenje primirja

15.09.2014. -

Posmatrači OEBS-a na koje je u nedelju otvorena vatra u Donjecku uvereni su, da upravo ukrajinska vojska krši primirje sklopljeno sa ustanicima.Ovo je izjavio Andrej Kelin, stalni predstavnik RF pri evropskoj organizaciji.

On je naglasio da su se sa predstavnicima OEBS-a nalazili donjecki ustanici.

Predstavnici OEBS-a juče su izjavili da je na njihovu grupu otvorena vatra. Ispred automobila misije eksplodiralo je 19 minobacačkih projektila.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Ronald Zak    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Sporazum o pridruživanju Kijeva Evropskoj uniji treba pravno utvrditi

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2014, 10:06

16.09.2014. -..Rusija će Evropskoj uniji i Ukrajini poslati pismo u kome će ukazati na neophodnost da postignuti sporazumi u vezi sa evrointegracijom Kijeva, budu pravno utvrđeni. Ovo je izjavio Aleksej Uljukajev ministar za ekonomski razvoj RF...On je naglasio da Moskva formira grupu za praćenje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.