Katastrofa, na hiljade likvidiranih: Zelenski i njegovi oficiri su u očaju

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 09:49

Katastrofa, na hiljade likvidiranih: "Zelenski i njegovi oficiri su u očaju"

Oružane snage Ukrajine izgubile su 26.000 vojnika tokom svoje propale kontraofanzive, a kijevski režim to pokušava da sakrije.

To je izjavio bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor.

"Ukrajinci su izgubili 26.000 ljudi (poginulih), a verovatno je isto toliko ranjeno", rekao je Megregor u intervjuu političkom analitičaru Majklu Sevidžu.

Kako ocenjuje, gubici ukrajinskih snaga tokom kontraofanzive su katastrofalni, a kijevski režim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezuspešno pokušava da sakrije tu neprijatnu istinu od celog sveta.

"Zelenski i njegovi oficiri su u očaju. Oni shvataju da su već izgubili, a od njihovih Oružanih snaga neće ostati ništa", istakao je pukovnik.

On zaključuje da ukrajinskom predsedniku preostaje samo da se nada da će ga "učešće neke treće strane u sukobu" izbaviti iz ove užasne situacije.

Podsetimo, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije ove sedmice da je ukrajinska vojska od početka kontraofanzive izgubila preko 26.000 vojnika i 3.000 komada različitog naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.