Karikaturista iz Srbije treći na prestižnom takmičenju

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karikaturista iz Srbije treći na prestižnom takmičenju

Umetnici iz Belgije, Ukrajine i Srbije dobitnici su ovogodišnje nagrade "Nils Buž Kartun" (Niels Bugge Cartoon) za karikaturu, u oblasti komunikacija.

Žiri je dodelio prvu nagradu i tri hiljade evra belgijskom karikaturisti Piteru de Jegenu za crtež čoveka koji sedi pod otvorenim kišobranom dok na njega pada kiša slova, po ugledu na belgijskog nadrealistu Renea Magrita.

Ukrajinski umetnik nemačkog porekla Aleksandr Pšenijakov osvojio je drugu nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i 2.000 evra za crtež bombaša samoubice koji u rukama drži mapu grada i pita kako da pronađe raskrsnicu.

Srpski umetnik Vladan Nikolić osvojio je treću nagradu, navodi agencija AP.

Na sajtu "Najls Budž Kartun" piše da se ta nagrada dodeljuje po peti put. Taj "Nezvanični Svetski kup karikaturista" sveta je ove godine postigao rekord jer se za takmičenje prijavilo više od 1.200 karikaturista. Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila komunikacija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Karikaturisti iz Srbije treće mesto na prestižnom takmičenju

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2017, 08:41

Umetnici iz Belgije, Ukrajine i Srbije dobitnici su ovogodišnje nagrade "Nils Buž Kartun" (Niels Bugge Cartoon) za karikaturu, u oblasti komunikacija...Žiri je dodelio prvu nagradu i tri hiljade evra belgijskom karikaturisti Piteru de Jegenu za crtež čoveka koji sedi pod otvorenim kišobranom dok...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.