Kanada šalje vojnike u Ukrajinu

Izvor: Blic, 11.Apr.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada šalje vojnike u Ukrajinu

Kanadska vlada je odlučila da uputi vojnu misiju koja bi obučavala ukrajinske vojnike i mogla da sarađuje sa američkim trupama, javila je kanadska tv mreža KTV Njuz.

Kanadska vojna misija mogla bi stići u Ukrajinu narednih nedelja ili meseci, ali detalji još nisu razrađeni, navela je ta stanica, prenosi Russia today.

Kanadska vlada još radi na pojedinostima te odluke, rekli su izvori KTV Njuz, dodajući da je jedna od opcija da budu instruktori.

Kanadski vojnici bi najverovatnije blisko sarađivali sa američkim saveznicima koji su već u regionu, navodi KTV Njuz.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kanada bi mogla poslati vojnu misiju u Ukrajinu?

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2015

Kanadska vlada je odlučila da uputi vojnu misiju koja bi obučavala ukrajinske vojnike i mogla da sarađuje sa američkim trupama, javila je kanadska tv mreža KTV Njuz...Kanadska vojna misija mogla bi stići u Ukrajinu narednih nedelja ili meseci, ali detalji još nisu razrađeni, navela je ta stanica,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.