Kalin: Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 22:27

Kalin: Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata

Sukob u Ukrajini doveo je do novog Hladnog rata između Rusije i Zapada koji će najverovatnije trajati sve dok ne budu usvojeni parametri nove bezbednosne arhitekture, izjavio je danas Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana.

"Danas smo svedoci drugog Hladnog rata koji je započeo sukobom u Ukrajini. Taj rat će se verovatno voditi sredstvima simetričnog ili hibridnog rata i trajaće sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok šira geopolitička slika ne ujedini ključne strane i uspostavi parametre novog globalnog dogovora, nove bezbednosne arhitekture", rekao je Kalin u intervjuu za Al Džaziru, prenose RIA Novosti.

Kalin je predočio da će Turska nastaviti da ulaže napore u pokušaju da organizuje pregovore o rešavanju aktuelne krize između Rusije i Ukrajine.

"Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, malo je verovatno da će se ti razgovori desiti odmah, ali smatramo da je to moguće i zato ćemo nastaviti da radimo na ovom pitanju", rekao je Kalin.

On je dodao da Turska održava bliske odnose i sa Moskvom i sa Kijevom i nije zainteresovana za nastavak sukoba u Ukrajini, preneo je ranije TAŠ.

Naprotiv, poručujemo svima da ce regionalni mir i stabilnost zadovoljiti interese svih, pa hajde zato da potražimo rešenje. Nastavićemo da delujemo u tom pravcu, naglasio je Kalin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata"

Izvor: B92, 04.Dec.2022

Kairo -- Sukob u Ukrajini doveo je do novog Hladnog rata između Rusije i Zapada koji će trajati sve dok ne budu usvojeni parametri nove bezbednosne arhitekture...To je u nedelju izjavio Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana..."Danas smo svedoci drugog Hladnog rata koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.