Kako ćete isplatiti ljudske živote?

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 09:51

"Kako ćete isplatiti ljudske živote?"

Sjedinjene Američke Države treba da obnavljaju Ukrajinu, one su odgovorne za ono što se dešava u zemlji, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

On je komentarisao izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je rekao da će Rusija na kraju morati da plati obnovu zemlje, prenose "RIA novosti".

Ruski ambasador je naglasio da je ukrajinski sukob "posledica višegodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svrsishodnih napora Amerike da stvori žarište napetosti" u blizini granica Ruske Federacije i pretvori Ukrajinu u "anti-Rusiju".

Podsetio je da su "podrškom antiustavnog puča u Kijevu 2014. godine Vašington i zapadne zemlje izazvale krizu koja traje već devet godina".

"Sada su SAD još aktivnije uključene u raspirivanje sukoba, šalju moćno oružje Kijevu i onemogućavaju bilo kakve mirovne inicijative", rekao je ruski diplomata.

"Možda ćete nekako moći da platite za domove uništene američkim oružjem, ali kako će Vašington da plati za uništenje živote nevinih ljudi? Kako će se opravdati Ukrajincima koje teraju u nepromišljene frontalne napade u današnjoj takozvanoj kontraofanzivi?", upitao je ambasador Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.