Kadirov uperio prstom u Zapad; Mi u Čečeniji smo taj scenario preživeli

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 23:48

Kadirov uperio prstom u Zapad; "Mi u Čečeniji smo taj scenario preživeli"

Zapadne zemlje primenile su u Ukrajini "promišljen i lukav plan" koji su tokom 90-ih godina prošlog veka pokušavali da realizuju u Čečeniji.

To je izjavio čečenski lider Ramzan Kadirov.

"Mi u Čečeniji smo taj scenario preživeli. Strani plaćenici, nacizam, tone naoružanja, gromoglasne izjave koje nemaju nikakav osnov. Sve se to ponavlja. Nema nikakvih sumnji, u pitanju je promišljen i lukav plan. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I samo Rusija ima sve mogućnosti da se tom procesu suprotstavi", napisao je Kadirov na Telegramu.

On je takođe kazao i da bi rezultat tog plana trebalo da bude "uništenje Rusije, krađa njenih resursa i potpuna vlast nad svetom od strane drugih nuklearnih država". "Siguran sam da do toga nikada neće doći", ocenio je.

Kadirov je dodao i da su Čečeni naučili da ratuju, da su imali dobru praksu i da su sada u obavezi da štite svoju državu.

"Rusija je nas štitila, Rusija predvođena Vladimirom Putinom je obnovila našu republiku. Danas smo mi dužni da pokažemo našu vernost", zaključio je čečenski lider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.