Kadirov: Planiraju da me ubiju

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 19:19

Kadirov: "Planiraju da me ubiju"

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da ukrajinske i zapadne specijalne službe pripremaju terorističke napade kako bi ga ubile.

"Čine sve da me se riješe. Postoje informacije da europske obavještajne službe pripremaju terorističke napade protiv mene preko ukrajinskih obavještajaca", kazao je za rusku državnu televiziju Rusija-1.

Istovremeno, Kadirov je izrazio uverenje da će svi oni koji planiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << atentat na njega u svakom slučaju izgubiti.

"Ako me ubiju hiljadu puta, i dalje ćemo pobediti. I ako umremo, pobedićemo! Ako ostanemo živi, pobedićemo 100 posto. Neće se ostvariti ono što oni (Ukrajinci) žele", dodao je Kadirov, prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.

Komentarisao je i reči šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova koji je nedavno rekao da su ukrajinske specijalne službe "ubijale i nastaviće da ubijaju Ruse bilo gde u svetu do potpune pobede".

Prema Kadirovu, Budanov nema budućnost "jer ruski narod ima svoje branioce".

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine, nekoliko poznatih Rusa je stradalo u atentatima. U avgustu prošle godine novinarka i politikološkinja Daria Dugina poginula je u eksploziji autobombe, a prošlog meseca je vojni bloger Vladlen Tatarski ubijen u eksploziji u Sankt-Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.