Kadirov: Brat je živ

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 07:58

Kadirov: Brat je živ

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je jedan od njegovih visokih komandanata Adam Delimhanov živ.

Na taj način je demantovao izveštaje da je Delimhanov ubijen ili ranjen u Ukrajini.

Delimhanov je na čelu čečenske divizije ruske nacionalne garde i takođe je član ruske skupštine.

Kadirov je napisao na Telegramu u sredu da je Delimhanov živ i zdrav i da nije čak ni ranjen.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kadirov je naveo da je od početka znao da je Delimhanov nepovređen, ali da je ćutao da bi, kako je rekao, "osramotio ukrajinske medije" koji su izveštavali o navodnoj povredi komandanta, preneo je Rojters.

Ruski televizijski kanal Zvezda prethodno je objavio u sredu, pozivajući se na skupštinsku pres-službu, da je Delimhanov ranjen u Ukrajini.

To je usledilo nakon što se na ukrajinskim društvenim mrežama pojavila informacija da je čečenski komandant ubijen u artiljerijskom napadu na jugu Ukrajine.

Podsećamo, ruski mediji su juče preneli da je poslanik Donjeg doma ruskog parlamenta povređen tokom borbi u Ukrajini, dok je čečenski lider verovao da je ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.