KOŠMAR ZA PET OČIJU!  Procurela nova serija američkih poverljivih dokumenata - postoji tajni obaveštajni savez?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 12:03

"KOŠMAR ZA PET OČIJU!" Procurela nova serija američkih poverljivih dokumenata - postoji tajni obaveštajni savez?!

Nova serija američkih poverljivih dokumenata o Ukrajini i Kini procurila je na društvene mreže.

Nova serija tajnih dokumenata pojavila se na društvenim mrežama.

- Dokumenti se, izgleda, odnose na tajne američke nacionalne bezbednosti o Ukrajini, Bliskom istoku i Kini - navodi američki list.

Prema navodima analitičara, na društvenim mrežama, uključujući Tviter, pojavilo se preko 100 dokumenata.

Na nekima od njih stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oznaka da njihov sadržaj ne bi trebalo da bude poznat predstavnicima bilo koje druge zemlje.

Kako se navodi, broj dokumenata koji su se našli na internetu, kao i priroda informacija koje sadrže mogli bi naneti veliku štetu američkim vlastima.

Jedan od predstavnika obaveštajne zajednice opisao je curenje poverljivih materijala kao "košmar za Pet očiju" (obaveštajni savez koji uključuje SAD, Australiju, Kanadu, Veliku Britaniju i Novi Zeland).

Predstavnik Pentagona rekao je za Sputnjik da Ministarstvo odbrane SAD analizira informacije o novom curenju tajnih dokumenata.

"Njujork tajms" je dan ranije objavio da su na društvene mreže procurili poverljivi materijali u kojima se opisuje stanje ukrajinske armije i planovi SAD i NATO-a za jačanje Oružanih snaga Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Procurela" nova serija poverljivih američkih obaveštajnih podataka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2023

Nova serija poverljivih dokumenata u kojima se detaljno opisuju tajni detalji američkih nacionalnih bezbednosnih interesa od Ukrajine preko Bliskog istoka do Kine, pojavila se u petak na društvenim mrežama, što je dodatno uznemirilo Pentagon i doprinelo previranjima u kojima se našla Bajdenova administracija,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.