KOMPANIJA “BRAĆA KARIĆ” LAUREAT “LIDERI XXI VEKA” U UKRAJINI

Izvor: BKTV News, 26.Avg.2013, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPANIJA “BRAĆA KARIĆ” LAUREAT “LIDERI XXI VEKA” U UKRAJINI

Kompanija “Braća Karić”  postala je“ novi laureat najprestižnije nagrade u Ukrajini – “Lideri XXI veka”. Nagrada je dodeljena povodom dvadesetdruge godišnjice nezavisnosti Ukrajine, a primio je dr Dragomir J. Karić navjeću nagradu ove zemlje na  svečanoj akademiji u  Marinskom dvorcu,  zvaničnoj rezidenciji predsednika Ukrajine. Nagrada se dodeljuje  za doprinos razvoju nacionalne ekonomije Ukrajine,  širenju i jačanju saradnje među biznis elitama drugih zemalja prisutnih u Ukrajini. Ona je ustanovljena 1998. godine, uz podršku Predsednika i Vlade Ukrajine, od strane Kongresa poslovne, naučne i kulturne elite Ukrajine. U Londonu je 2003. godine potpisana Hartija o saradnji sa Evropskom biznis Asamblejom (Velika Britanija) a takođe i sa Međunarodnim kongresom privrednika i preduzetnika (Rusija), tako da je ova nagrada dobila status međunarodne. I danas se realizuje u 26 zemalja sveta. Danas ovaj program objedinjava više od 50 regionalnih, republičkih i međunarodnih programa i projekata, koji se realizuju u raznim oblastima.

Zahvaljujući na ovoj prestižnoj nagradi, dr Dragomir J. Karić je napomenuo da je Ukrajina jedna od prvih i do danas jedno od najvaznijih tržista na kojima radi BK Kompanija. On je, takođe najavio nekoliko izuzetno krupnih gradjevinskih poduhvata koje Kompanija priprema za realizaciju u Ukrajini, po uzoru na kompleks od milion kvadratnih metara “Majak Minska”, koji se trenutno realizuje u Belorusiji.

Svečanost je bila organizovana na najvećem državnom nivou, uz počasnu gardu Ministarstva odbrane Ukrajine, svečanog unošenja zastave i intoniranje drzavne himne. Na kraju svečanosti nastupili su Akademski ansambl Oruzanih snaga Ukrajine, kao prvaci opere.
Dr Dragomir J. Karić, inače i član Ukrajinske akademije nauka, u ime BK Kompanije je  na ovom tržištu prisutan od 1989. godine. Prvu zajedničku ukrajinsko-srpsku kompaniju “Karic-Dnjepr”, Karići su osnovali u Dnjepropetrovsku, a ubrzo zatim “Dnjepro-Metal-In” i avio kompaniju “Karic-Dnjepr-Avia”. Prilikom predaje nagrade, posebno su naglašeni   izuzetni rezultati u oblasti gradjevinarstva. Inače u gradjevinasrtvu Karićeve kompanije već trideset godina su u samom vrhu onih koji su obeležili period  u poslednjih trideset godina u Rusiji, Belorusiji i drugim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Komapnija “Braća Karić” je i veliki donator kulturnim isntitucijama Ukrajine, među kojima je i  spomenik velikoj knjeginji Olgi na Mihajlovskom trgu, koiji je jedan od simbola Kijeva.
Jadranka Tasić, portparol  Alliance BK Group
Tweet
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Braća Karić – Lideri 21. veka"

Izvor: Mondo, 26.Avg.2013

Kompanija Braća Karić saopštila je danas da je dobitnik najprestižnije nagrade u Ukrajini - "Lideri 21. veka", koja..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.