KOME NAJVIŠE KORISTI MRTAV PRIGOŽIN? Ni Ukrajini, niti Putinu?! Evo gde se potencijalno krije ključ motiva za njegovo ubistvo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 22:38

KOME NAJVIŠE KORISTI MRTAV PRIGOŽIN? Ni Ukrajini, niti Putinu?! Evo gde se potencijalno krije ključ motiva za njegovo ubistvo!

Smrt Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utina dvojice utemeljivača grupe Vagner je i dalje vest dana samo na Zapadu, ali ne i u samoj Rusiji.

S druge strane postoje i oni u samoj Rusiji koji smatraju da je Prigožin već izvesno vreme bio bezbednosni problem.

Ko je imao nameru da ubije Prigožina, lista se uvećava, kao i motiv. Zapravo savako je imao neki motiv, a da li je ubica to je pitanje na koje niko nema odgovor na ovu temu i zašto.

Bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bilo, na zapadu Vladimir Putin je bio i ostao glavni krivac, jer se osvetio Prigožinu za neuspelu pobunu pre dva meseca 24, juna 2023. godine. Zašto bi Putin imao nameru da ubije Prigožina i da li je imao priliku negde drugde, a ne da ga sačeka da se vrati iz Afrike i onda obori avion u kome je bilo lider komanije Vagner.

Magistar međunarodnih odnosa na moskovskom univerzitetu MGIMO i vojni komentator Boško Jovanović ima jasan stav.

- Da je Putin imao nameru, kao što nije da ubije Prigožina mogao je da ga smakne u Africi. Kao što je Staljin smakao Trockog ne u Podmoskovlju, i ne na teritoriji Sovjetskog Saveza nego na teritoriji Meksika. Recimo ovako da je Prigožin poginuo negde u Africi, Rusi su mogli da kažu da su to uradili Francuzi ili Amerikanci ili bilo ko drugi, što bi bilo jako korisno da optuže Zapad, jer Putinu nije u interesu da Prigožin pogine na teritoriji Rusije. Kao što Herkul Poaro kaže, a ima drugih književnih likova detektiva koji kažu: Ko ima motiv i kome ovo ide u korist? - kaže Jovanović

⚡️I would suggest focusing on facts,& not on what Western media say-Russian Foreign Minister Lavrov on plane crash involving Wagner PMC Chief #Prigozhin.

To prove his point,Western media are now claiming that US believes pic.twitter.com/1fq0g0KSwm

— MARIA (@its_maria012) August 24, 2023

Kao i kod neuspešne pobune Vagnera, oni su odmah postavili na Zapadu, da su to oni koji mogu da donesu promene i završe sa Putinovom diktaturom.

Američki predsednik Bajden je rekao da Putin treba da ode sa vlasti. Ništa to Zapadu nije smetalo da prigrle Prigožina kada je digao pobunu. Međutim, pogibija Prigožina može da koristi samo Ukrajini i drugim protivnicima Rusije. Ukrajinci mogu da govore i da se nadaju da će to da izazove pobunu što je skroz nemoguće i nije verovatno i ostalim zapadnim medijima kojima je lakše da pričaju o tuđim nego o svojim problemima.

Ako je Prigožin bio u Africi, a jeste, i rekao da će da radi na slobodi Afrike, zašto bi bio interes Rusije, ako je Prigožin već rekao da će da radi na slobodi Afrike, da on bude mrtav? Nema nikakve logike. Mrtav Prigožin, koji je imao cilj da podrži pučiste u Nigeru, može da samo smeta Francuskoj ili drugim zemljama, koje imaju interese u Nigeru.

Neki izvori, koji nisu želeli da im se zna ime, stava su da posle Prigožinove smrti sve vojne operacije i sam Vagner se satavljaju pod kontrolu Ministarstva odbrane Rusije. Dodaju da će svi veoma brzo zaboraviti na Vagner i na samog Prigožina.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.