KOMANDANT ODUŠEVLJEN - RUSI DOBILI NOVE TENKOVE: Modernizovani T-80BVM stigli na ukrajinski front

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 12:06

KOMANDANT ODUŠEVLJEN - RUSI DOBILI NOVE TENKOVE: Modernizovani T-80BVM stigli na ukrajinski front

Novi tenk T-80BVM predstavlja suštinsko unapređenje sa novim sistemom veze, poboljšanom oklopnom zaštitom i visokom pouzdanošću, čineći ga efikasnim na bojnom polju u različitim uslovima.

Modernizovani tenkovi T-80BVM prvi put su ušli u jedinice Oružanih snaga Rusije na zaporoškom pravcu, saopštio je novinarima komandant tenkovske jedinice ruskih snaga.

On je objasnio da ovo vozilo ima niz novih i poboljšanih karakteristika koje ga čine veoma efikasnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na bojnom polju. Tenk je opremljen novim sistemom veze koji obezbeđuje pouzdan signal na udaljenosti do deset kilometara, poboljšanom zaštitom i nizom drugih inovacija.

- Dobili smo suštinski novo vozilo. Vozilo ima fundamentalno novi sistem veze... ne gasi se, radi odlično, zvuk mu je kvalitetan, jasan, nema smetnji. Vozilo ima i potpuno novi sistem zaštite - ispričao je komandant.

On je napomenuo da su na tenk ugrađeni dodatni moduli oklopne zaštite koji mogu da izdrže udare FPV dronova i protivtenkovskih raketa. Pouzdanost i mobilnost novog tenka T-80BVM takođe su prednosti u odnosu na druge tenkove, kao što je „leopard“.

- Pretpostavimo, "leopardi" se zaglavljuju u blatu, oni stalno tonu, mi gledamo iz koptera dok ih izvlače. Naše vozilo ima motor na gasnu turbinu, ne boji se ni prljavštine ni bljuzgavice, preleće sve rupe. To je razlika, to omogućava našim tenkovskim jedinicama da deluju po svakom vremenu, podržavaju pešadiju i rade na neprijateljskim rovovima i zemunicama bez usporavanja - naglasio je on.

Srbija Danas/Večernje novosti
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.