KAO DA SE ODVIJA U UKRAJINI: Usik će imati NEZAPAMĆENU PODRŠKU protiv Duboe, a razlog je i OVAJ datum

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 16:36

KAO DA SE ODVIJA U UKRAJINI: Usik će imati NEZAPAMĆENU PODRŠKU protiv Duboe, a razlog je i OVAJ datum

Biće ludilo.

Ukrajinac Aleksandar Usik i Britanac Danijel Duboa u noći između subote i nedelje će imati duel u Poljskoj, a tri svetske titule ulog su u ovom meču. Usik će braniti WBA, IBF i WBO svetske titule, a poljski grad Vroclav biće grad domaćin.

Radi se o gradu na jugozapadu Poljske, nedaleko od granice sa Češkom. Prema podacima iz 2022. godine, u Vroclavu živi 673 hiljade ljudi, dok šire područje nastanjuje 1,2 miliona ljudi. No, zašto su Usik i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegov tim odabrali baš ovaj grad?

Prema podacima s početka 2022. godine, u Vroclavu je živelo oko 100 hiljada Ukrajinaca. Sada procene govore da oko 250 hiljada Ukrajinaca trenutno živi u Vroclavu. Dakle, Usik dolaskom u Vroclav pruža priliku mnoštvu iseljenih Ukrajinaca da uživo pogledaju njegov meč, a dodamo li informaciju da je pre dva dana obeležen Dan nezavisnosti u Ukrajini, jasno vam je koliki će biti nacionalni naboj na tribinama stadiona.

Ticket prices for Oleksandr Usyk’s defence of the WBA, WBO, IBF, IBO belts against Daniel Dubois in Wrocław, Poland start at £9.40 while in the UK the price to watch from your sofa costs £19.95. #WBA pic.twitter.com/fzaxzUf0rL

— Charlie (@charlielsports) August 25, 2023

Usiku će ovo biti 12. uzastopni meč izvan granica Ukrajine, ali ukrajinski bokser na konferenciji za medije istakao je kako će ovaj put imati osećaj domaćeg terena.

- Putovao sam širom sveta i borio se na domaćim terenima svojih protivnika. Ovaj meč u Poljskoj biće mi najbliži domu. Nadam se da ćete uživati u svemu što će se dogoditi 26. avgusta u Vroclavu. Jako sam srećan jer sam ponovno u Poljskoj. Jako dobro sam primljen, a ovde sam postao WBO-ov svetski prvak u kruzer kategoriji, porazivši Glovackog. Jedan drugog smo prebijali, a sada, sedam godina kasnije, prikupio sam nekoliko pojaseva i braniću ih u Poljskoj. Želim da zahvalim Poljacima na podršci koju pružaju Ukrajini - rekao je Usik.

Dotaknimo se stadiona na kojem će se održati ovaj bokserski spektakl. Stadion Vroclav od 2021. godine iz sponzorskih razloga poznat je pod imenom Tarčinski Arena Vroclav, a radi se o imenu poznate poljske korporacije koja deluje u mesnoj industriji. Stadion je otvoren 2011. godine, a izgrađen je ususret Evropskom fudbalskom prvenstvu održanom 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Poljski prvoligaš Slask iz Vroclava nastupa na ovom stadionu koji je uvršten u najelitniju, četvrtu kategoriju prema UEFA kriterijumima za licenciranje stadiona.

Inače, stadion je otvoren bokserskim spektaklom. Vitalij Kličko 2011. godine na ovom stadionu branio je WBC-ovu titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji, a protivnik mu je bio Poljak Tomaš Adamek. Tehničkim nokautom u desetoj rundi slavio je Kličko. Otprilike 45 hiljada ljudi našlo se na stadionu te večeri, a službeni kapacitet stadiona iznosi 45.105 sedećih mjesta.

Ulaznice za meč između Usika i Duboe još uvek nisu u potpunosti rasprodate, ali pretežno su u ponudi ostala ona najskuplja, VIP mjesta.

Meč između Duboe i Usika na rasporedu je oko 23:00h.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.