Juščenko preporučuje Ukrajincima svoj politički kurs

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juščenko preporučuje Ukrajincima svoj politički kurs

Kijev -- Bivši ukrajinski predsednik Viktor Juščenko i dalje gaji predsedničke ambicije, preneo je TASS.

"Sada ću biti neskroman. Do današnjeg dana sam duboko ubeđen da je Ukrajini neophodan politički kurs predsednika Juščenka. U najširem smislu te reči", napisao je Juščenko danas na Fejsbuku, uz sliku ukrajinske zastave sa natpisom "Viktor Juščenko: jedini koga ne kontroliše Kremlj".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je naveo da "nije potpisao nijednu odluku koje se kao predsednik stideo".

"Ja nisam potpisao izdajnički gasni sporazum, ja nisam dao Krim, ja nisam dao istočni Donbas. Ja sam u odnosu na svoj narod bio iskren, profesionalan i ni zbog čega ne žalim", rekao je bivši predsednik.

Prisećajući se vremena na vlasti, Juščenko je naveo da ga sledećih pet godina "ne bi sprečilo da nastavi i produbi svoj kurs".

Ubeđen sam, voljeni moj narode, da vam je potreban ovaj politički kurs. Vaše je pravo da birate. Ja se ne slažem sa vašim izborom, koji sve više preovladava, ali ću ga uvek poštovati", naveo je Juščenko.

Juščenko je na vlast došao "narandžastom revolucijom" 2005. a 2010. je izgubio izbore od Viktora Janukoviča.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.